لیست اختراعات رضا مرندي
در راستاي حل مشكل محدويت سرعت ظاهري گاز در راكتورهاي بستر سيال (FBR) طراحي و ساخت سيستم سرد فرايند سير كولاسيون چند مرحله انجام گرديد. اين Set up از دو بخش متصل بهم تشكيل شده است: بخش بالا برنده و يك بخش پائين برنده در بخش بالابرنده سرعت ظاهري گاز است و در نتيجه اين قسمت يك بستر سيال سريع است. ذرات به درون جدا كننده تعبيه شده در بخش بالايي Set up كه جداسازي پودر پليمر را بر عهده دارد دميده و سپس به منطقه پائين برنده وارد مي شودكه مانند يك بستر پر شده متحرك عمل مي كند كه ذرات در آن به سادگي و تحت تاثير وزن خود حركت مي كنند. در اين اختراع جهت دستيابي به تكنولوژي فرايندهاي جديد توليد پلي الفين مراحل مدوني به ترتيب شامل طراحي و ساخت سيستم سرد فرايند سيركولاسيون چند مرحله اي، بررسي هيدروديناميك آن به كمك شبيه سازي CFDو بهينه سازي طراحي با توجه به داده هاي حاصل از شبيه سازي ابداع شد.
الف: دستگاه كادير بر روي كليه وسايل دودزا قابل نسب است. ب: پس از نسب دستگاه، بر روي وسيله دود زا، مثلا اتومبيل، خروجي دود با كاهش ۴۰ الي ۵۰ درصدي آلودگي هوا از اگزز خارج مي شود. همچنين مي توان توليداتي نظير اسيد سولفوريك، اسيدنيتريك، اسيد كربنيك و آب حاصل از واكنش هاي دروني اين دستگاه را نيز نتيجه گرفت. مواد حاصل در ظرفي ذخيره مي شود تا در صنايع و پتروشيمي مورد استفاده قرار گيرد و يا مي تواند از لوله دود خارج مي شود. البته اسيد كربنيك فرار بوده و در صورت نياز مي بايست با روش سرمازايي فريز شود و اسيد سولفوريك بوسيله باريوم قابل رسوب گذاري و تفكيك مي باشد. ج: با نسب اين دستگاه در وسايل دود زا، نيازي به نسب كاتاليزرهاي گران قيمت وجود نخواهد داشت. د: قدرت كاهش ضايعات حاصل از احتراق اين دستگاه به مراتب بيش از كاتاليزرها و قيمت تمام شده آن بسيار ناچيز و مواد شيميايي مورد نياز به سهولت و در هر نقطه اي در دسترس مي باشد. : توليدات خروجي دستگاه شامل اسيد سولفوريك مراسيدنيتريك، اسيد كربنيك و آب مي باشد كه در صنعت و پتروشيمي مورد استفاده قرار مي گيرد.
فيلتر كربن / نانو كربن به دست آمده از مواد زايد جهت حذف آلاينده هاي گازي و آبي در صنايع شيميايي مورد استفاده قرار مي گيرد. با توجه به اين كه آلاينده هاي زيست محيطي در صنايع مختلف و جوامع بشري نسبت به ايجاد بيماري هاي خطرناك نظير سرطان رو به گسترش مي باشد حذف و كاهش ورود اين آلاينده ها به محيط زيست انكار ناپذير است لذا از اهداف توليد فيلتر مورد نظر حذف آلاينده هاي گازي در صنايع وآلاينده هاي موجود در منابع آبي مي باشد. اين آلاينده ها نظير بخارات آروماتيك در صنايع شيميايي نظير رنگ سازي، نساجي، توليد كاغذ، نفت، گاز و پتروشيمي و غيره مي باشد. يكي ديگر از صنايعي كه اين فيلتر در آن و در كاهش آلودگي موثر است، صنعت دخانيات مي باشدكه در كاهش شاخص آلودگي نيكوتين مي توان از آن استفاده نمود. در منابع آبي يكي از مشكلات مهم وجود فلزات سنگين در اين منابع بوده است. اين فلزات از صنايعي نظير كاغذ سازي، لاستيك، پتروشيمي، آبكاري و غيره به محيط وارد مي شود كه اين فيلتر توانايي جذب اين آلاينده ها و رساندن بار آلودگي به استاندارد سازمان حفاظت محيط زيست را دارا مي باشد.
شايان ذكر است كه ابتدا اقدام به ساخت بيومس قارچ فنروكيت كرايزسپوريوم در محيط سابرو دكستروز براث شد كه شرايط رشد آن پس از بهينه سازي در دماي 32 درجه سانتي گراد و دور شيكر 150rpm تنظيم شد. پس از رشد قارچ مورد نظر با استفاده از كاغذ صافي توده قارچ فنروكيت كرايزسپوريوم را از محيط كشت جدا كرده و آن را در سود 0/5 نرمال به مدت نيم ساعت جوشانده و سپس با كاغذ صافي توده قارچ فنروكيت كرايزسپوريوم را از سود جدا كرده و آن را شستشو داده تا PH آن خنثي شود و سپس آن را درون آون 60 درجه سانتي گراد به مدت 24 ساعت قرار داده تا خشك شود. جهت توليد نانو ذرات قارچ فنروكيت كرايزسپوريوم توده قارچ خشك شده را با استفاده از آسياب ماهواره اي خرد كرده و سپس به مدت يك ساعت اولتراسونيك و يك ساعت توسط دستگاه هموژنايزر همگن شد. مجددا آن را به آون منتقل كرده و توده قارچ خشك شده را به مدت نيم ساعت آسياب كرده و بعد از آن نيتروژن مايع به توده قارچ افزوده و در نهايت به مدت 15 دقيقه آن را آسياب كرده نانو ذرات قارچ فنروكيت كرايزسپوريوم را با استفاده از بستر آلژينات كلسيم تثبيت كرده و به ستون منتقل شد. پساب حاوي آلاينده سرب را از بالا وارد ستون كرده و هر 5 دقيقه يك بار از پايين ستون نمونه برداري انجام شد و ميزان جذب با استفاده از دستگاه جذب اتمي محاسبه گرديد. نوع آوري طرح استفاده از نانو ذرات بيولوژيكي به عنوان جاذب در ستون بستر ثابت است كه ميزان بازدهي نانو ذرات قارچ فنروكيت كرايزسپوريوم نسبت بيومس قارچ فنروكيت كرايزسپوريوم در اندازه عادي بيشتر است. در ستون بستر ثابت جهت جذب فلز سنگين سرب از نانو ذرات قارچ فنروكيت كرايزسپوريوم استفاده شد كه در زمان مند 5 دقيقه ميزان جذب حدود 99.5 درصد مشاهده شده است كه در اين روش علاوه بر كاهش هزينه و عدم استفاده از مواد شيميايي امكان احيا ستون بستر ثابت تا 90 درصد وجود دارد و هم خروجي انباشتگي لجن مانند روش راسب سازي وجود ندارد در نتيجه مي توان مدعي شد كه با استفاده از عمليات تثبيت بر روي يك بستر ثابت و استفاده از يك سيستم پيوسته ستوني توان افزايش بازدهي را دارا مي باشد.
بطوري كه روشن است آبهاي مصرف شده در زندگي ما به نحوي به منابع اوليه خود برگشت داده مي شود. ولي در غالب موارد آب برگشتي همان آب اوليه نيست بلكه به همراه خود مقادير فراواني از ناخالصي ها مختلف حمل مي كند.موضوع آلودگي آبها مخصوصا در نقاطي كه امكان دسترسي به آب محدود است از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد. با توجه به كمبود آب قابل تصفيه آبهاي آلوده به عنوان يك ضرورت حياتي مطرح است. براي تصفيه آبهاي آلوده نيز استفاده از روشها و وسايلي كه بتواند با راندمان بالا و زمان كم عمل تصفيه را انجام دهد حائز اهميت است. براي همين منظور ما در طراحي و ساخت اين فتوراكتور، طول راكتو را متناسب با طول منبع نوري قرار داده ايم، به طوري كه هيچگونه اتلاف نوري نداشته باشيم و از سه روش نوري اكسيداسيون به طور همزمان (اكسيداسيون، شيمايي، اكسيداسيون فتوكاتاليتي واژناسيون) استفاده كرديم. از ويژگي هاي خاص اين فتوراكتور نوع هزمانهاي آن مي باشد كه در آن هم سيستم هوادهي در طول راكتور (ده نقطه) هم سيستم همزن مغناطيسي با چهار همزنهاي آن مي باشد كه در آن هم سيستم هوادهي در طول راكتور ( ده نقطه) هم سيستم همزن مغناطيسي با چهار همزن استفاده شده كه اين تركيب همزنها باعث افزايش چشم گير راندمان و سرعت حذف شده است.
ابتدا از حوضچه لجن برگشتي تصفيه خانه فاضلاب حاوي TDS بالا نمونه برداري جهت جداسازي ميكروارگانيسم انجام شد و يك نمونه قارچ در محيط كشت اختصاصي سابرودكستروز براث جداسازي و خالص شد. قارچ خالص شده با شناسايي در محيط آزمايشگاهي با گونه آسپرژيلوس مطابق مي نمود. سپس بيوفيلم ميكروبي قارچ آسپرژيلوس اطراف بستر آليژنات كلسيم تشكيل گرديد. فيلم ميكروبي تشكيل شده درون ستون بستر ثابت قرار گرفت كه از پايين هوادهي به صورت ممتد به وسيله پمپ آكواريوم انجام شد. فيلم قارچ پس از تشكيل به مدت 72 ساعت در ستون قرار داده شد تا با شرايط محيط سازش يابد ومقداري از پساب نيز درون ستون وارد شد كه مواد غذايي لازم جهت قارچ فراهم باشد. پس از 72 ساعت ستون راه اندازي شد كه نمونه پس آب از بالا وارد ستون شد و از پايين خارج شد. هر چهار ساعت يك بار پارامتر TDS اندازه گيري گرديد. نوآوري طرح جذب TDS پساب به روش بيولوژيكي با استفاده از ميكروارگانيسم وبدون استفاده از هر گونه مواد افزايشي شيميايي است. به نحوي كه علاوه بر بالا بردن بازدهي حذف كاهش قابل ملاحظه هزينه ها را به همراه داشته است. استفاده از سيستم بيولوژيكي ستون بستر ثابت كه با استفاده از ميكروارگانيسمهاي خود پساب فيلم ميكروبي را تشكيل داده و بدون استفاده از مواد شيميايي وانرژي مقدار TDS پساب را كاهش مي دهد. با توجه به اينكه نمونه ميكروارگانيسم هاي موثر از محيط حاوي TDS بالا استخراج ميگردد و عملا از همان ميكروب هاي تطبيق يافته با محيط استفاده ميشود، مي توان مدعي بود كه با استفاده از عمليات تثبيت بر روي يك بستر ثابت و استفاده از يك سيستم پيوسته ستوني، توان افزايس بازدهي را دارا مي باشد.
كاتاليست زيگلر تركيباتي هستند كه از واكنش يك تركيب فلز واسطه از قبيل تيتانيم، واناديم، زيركونيم و ... با آلكيل آريل ها يا هاليدهاي گروه هاي فلزات اصلي به دست مي آيند. اين واكنش ها در حلال هاي خنثي انجام مي شود و جهت تهيه پلي 1- الفين ها به ويژه پلي اتيلن مورد استفاده قرار مي گيرند. در اين پژوهش كه در ادامه فعاليتهاي قبلي صورت گرفته، يك سري كاتاليست زيگلر از واكنش الكوكسيد منيزيم ژل مانند (تركيب a) با تركيب فلز واسطه تيتانيم، زير كونيوم، واناديم يا كروميم (تركيب b)، يك تركيب ارگانوآلومينيم (تركيب c) ، با دو تركيب اضافي (تركيب d و e تهيه گرديد. تركيب d شامل يك تركيب سيليكوني هالوژن دار به فرمول XnSi(OR5)n-4 كه x اتم هالوژن ، R5 يك گروه الكيل و 0iv>
امروزه سنسورها اطلاعات زيادي راجع به حرارت، دما، آب و هوا، موقعيت آب و هوايي، زمين، حمل و نقل دريايي و آلوده كننده هاي شيميايي فراهم مي كنند. ارگانيسم هاي بيولوژيكي قادر به شناسايي محيط زيست هستند. در زندگي ارگانيسم ها سنسورها از ابعاد ماكرو تا ميكرو و نانو فعاليت دارند. در بيوتكنولوژي سنسورها حساسيت شان زياد شده و زمان عكس العمل كاهش پيدا كرده است. تصور كنيد يك سنسور بيوآناليتيكال مي تواند يك ذره كوچك ويروس را قبل از تكثير ويروس و قبل از بروز علايم، در گياه و حيوان شناسايي كند. در مجموع اگرچه روشهاي بيوتكنولوژي براي جداسازي آنزيم ها و ميكروارگانيسم ها در دست بوده و يك موضوع به اثبات رسيده مي باشد اما تحقيقات بسيار اندكي براي گونه هايي كه در جريان واقعي پسماند صنايع مختلف مي باشد صورت گرفته است. اين پروژه تلاشي است براي نشان دادن مشكلات موجود در اين زمينه، شناسايي تكنولوژيهاي در دسترس و شناسايي محدوديت هايي كه احتمالا در كاربردهاي بيوتكنولوژي در طراحي و بكارگيري ابزارهاي مدرن اندازه گيري وجود دارد. اميد آنكه بتوان از اين ميكروارگانيزم ها براي اهداف ياد شده بهره گرفت و آن را تا مرحله صنعتي پيش برد.
موارد یافت شده: 18